Menu
A+ A A-

Composietelementen

Eind 2011 zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een composietrooster en in 2013 heeft deze ontwikkeling een 009 boerderij image 1442079vlucht genomen. Inmiddels zijn meerdere bedrijven met biggenopfok voorzien van composietroosters met geïntegreerde verwarming. De roosters worden de eerste week verwarmt, waardoor de ruimtetemperatuur enkele graden omlaag kan. De roosters zijn voorzien van een pedicureprofiel die er voor zorgt dat de klauwen afslijten en de biggen niet uitglijden. Het profiel is wel van zo'n structuur dat de biggen er geen ongemak van ondervinden. Klik hier voor het artikel dat in januari 2014 verscheen over de bevindingen van de varkenshouder die de eerste composietroosters met verwarming voor biggenopfok in gebruik nam. 
IMG 3378 Medium
Intussen zijn de composietroosters ook toegepast op diverse vleesvarkensbedrijven. De varkens hebben een zeer goede grip en de roosters blijven schoon. Op Varkens Innovatie Centrum Sterksel zijn diverse onderzoeken gedaan naar verschillende facetten van de composietroosters. Zo is er onderzoek gedaan naar de beste balkbreedte van de roosters en de relatie met mest- en liggedrag. Er zijn roosters met een balkbreedte van 41mm en van 80mm getest. Klik hier voor het verslag dat is verschenen over dit onderzoek.    

IMG 1382Daarnaast zijn composietroosters ook uitermate geschikt om onder brijbakken- of troggen te leggen vanwege de hoge chemische en mechanische bestendigheid. Lees hier het artikel omtrent composietroosters dat in april 2014 is verschenen in de Boerderij. 

Op dit moment zijn we ook roosters voor loslopende kraamzeugen en zeugen in een box aan het ontwikkelen.

< Terug