Afwatering

Wij hebben verschillende soorten afwatering in ons assortiment, van RVS goten tot aan buissystemen.

RVS goten
Wij hebben 2 verschillende RVS goten die beide in een opstortvloer geplaatst kunnen worden, namelijk een RVS goot met rooster en een RVS verholen goot. De RVS goot met rooster kan ook tussen prefabvloeren (in een sponning) gemonteerd worden. Beide kunnen toegepast worden in centrale gangen, douches en melkstallen. De RVS goot met rooster heeft belastingsklasse A15 en de goot zonder rooster A15 t/m C250. 

Goten van polyester beton

Naast de RVS goten, kunnen wij ook goten van polyester beton leveren. Deze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met verschillende soorten roosters. Ze hebben een belastingsklasse van A15 t/m F900 en zijn toepasbaar in verschillende situaties, afhankelijk van de uitvoering. Op onze productielijn in Polen kunnen wij ook klantspecifieke producten maken. 

Afwatering via ingestorte buizen
We kunnen 3 verschillende soorten buizen leveren voor afwatering. Alle drie de opties kunnen toegepast worden in kalverstallen en mestopslagen en optie 1 kan daarnaast ook toegepast worden in centrale gangen en spoelplaatsen. 

Optie 1 is een buis die ingestort wordt en waar, na het storten, de bovenkant van de sleuf verwijdert wordt. Hierdoor ontstaat een afwateringssleuf van 21mm breed met een belastingsklasse van maximaal B125, afhankelijk van de betonkwaliteit.

Optie 2 is een buis met, aan de bovenkant, om de 50mm een opening van Ø10mm. Er kan geen stro of grof vuil door deze gaten, waardoor de leidingen dus niet verstoppen. Dit afwateringsysteem heeft een belastingsklasse van A15 t/m C250 en is uitermate geschikt voor ruimtes met stro.

Optie 3 is een buis met, aan de bovenkant, om de 150mm een tule van +/- 80mm hoog. De buis kan op afschot gelegd worden, waarna de tulen op de gewenste hoogte afgezaagt kunnen worden. Er kan geen stro of grof vuil door deze gaten, waardoor de leidingen dus niet verstoppen. Dit afwateringsysteem heeft een belastingsklasse van A15 t/m D400 (afhankelijk van de betonkwaliteit) en is uitermate geschikt voor ruimtes met stro.