Muurschuiven & schuifafsluiters

Muurschuiven
Wij hebben 2 verschillende RVS muurschuiven in ons assortiment, namelijk één in RVS304 voor een opening van maximaal Ø400mm en één in RVS316 voor een opening van maximaal Ø500mm. Beide schuiven kunnen worden geleverd met RVS verlengstang en/of RVS bedieningshaak. Zowel de verlengstang als de bedieningshaak worden op maat geleverd.

Let op: De schuiven slibben na een aantal dagen dicht met mest, maar zijn niet geschikt voor waterdichte afsluiting!!!

Schuifafsluiters
Wij kunnen verschillende schuifafsluiters leveren. Elke schuifafsluiter kan, indien nodig, geleverd worden met verlengstang en/of bedieningshaak. Indien een schuifafsluiter bevestiging moet worden aan een muur, kunnen wij een bevestigingsbeugel inclusief bevestigingsmateriaal leveren.

De Valterra schuifafsluiter Ø110mm wordt voornamelijk gebruikt bij de riolering ten behoeve van mestpannen en bij spoelleidingen.
De PE schuifafsluiters leveren wij in de diameters Ø250mm t/m Ø500mm en deze worden over het algemeen gebruikt als verbinding tussen 2 putten/kelders. Deze schuifafsluiters mogen niet toegepast worden bij grondwaterdruk van buiten of bij grote gronddrukken op de schuif, omdat PE na verloop van tijd vervormt. Daarnaast kan een PE schuifafsluiter bij continue (grond)belasting “indeuken”, waardoor deze steeds zwaarder te bedienen is.  
Ter vervanging van de PE schuifafsluiters van Ø160mm en Ø200mm passen wij respectievelijk een drukschuifafsluiter en een PVC schuifafsluiter toe. De laatste is ook verkrijgbaar in Ø250mm en Ø315mm. Deze afsluiters zijn beter bestand tegen grotere druk door grond en water dan de PE schuifafsluiters en daardoor breder inzetbaar.