Kolken met schuifafsluiter

Naast de standaard straatkolk en de kolk met pomp bieden wij nog 4 andere type kolken aan.


Type 1: Straatkolk met schroefkap voor afvoer van vuilwater en/of afvoer naar de sloot.

Type 2: Straatkolk met schuifafsluiter voor afvoer van vuilwater en/of afvoer naar sloot.

Voor zowel type 1 als type 2 geldt dat ze toepasbaar zijn op voer- en vaste mestsiloplaatsen en op spuitplaatsen. De bovenste uitloop moet bij beide aangesloten worden op de sloot en de onderste moet uitkomen in de mestput om eventueel bezinksel op te vangen. De onderste uitloop kan ook aangesloten worden op een sapscheider om de hoeveelheid regenwater in de mestput tot een minimum te beperken.

Type 3: First-Flow sapscheider/Olie-bladscheider

Deze scheider is toepasbaar bij afvoer van vuilwater bij vrij lage snelheden en bij afvoer van schoon water bij hoge snelheden. De bovenste uitloop is de ingang voor het water. De uitloop van Ø32mm is voor de afvoer van vuilwater en de de onderste uitloop Ø160mm is voor de verbinding naar de HWA. Hierdoor is type 3 toepasbaar op voer- en vaste mestsiloplaatsen en op spuitplaatsen.

Type 4: Doorstroomkolk

Deze kolk wordt gebruikt als ontlastput wanneer er te veel druk op de leiding komt. Het water kan dan bovenuit de kolk ontsnappen. Dus toepasbaar op plaatsen waar een hoge afvoercapaciteit van een kolk noodzakelijk is. Daarnaast kan het water op straatwerk ook weglopen en heeft de put een zelfreinigende werking.

Types 1, 2 en 4 worden standaard geleverd met gietijzeren bovendeksel.